Slavjanské srdce

, 2022-07-01

NESEHNUTÍ podporuje v Ukrajině organizace, jež se věnují práci s přeživšími znásilnění ve válce. Jednou z nich je i organizace Славянское сердце (Slavjanské srdce) vznikla v roce 2014 ve Slavjansku a od počátku se soustředí na práci s přeživšími válečných zločinů, nejčastěji právě žen se zkušeností se sexuálním násilím. 

Ve své práci vidí jako zásadní nejprve zajištění fyzického bezpečí, aby následně bylo možné poskytovat psychologickou pomoc. Proto poskytují přeživším úkryt v azylových místech, zdravotnickou i základní materiální pomoc a následně také péči psychoterapeutickou. Pracují přímo v terénu, v oblastech hraničících s frontou či v oblastech osvobozených od ruských jednotek.

Pomoc pro Slavjanské srdce je o to aktuálnější, že v nedávné době byla jejich kancelář zasažena bombardováním, naštěstí se vše obešlo bez obětí na životech, ale organizace tak přišla o veškerou techniku a část zázemí.

Děkujeme všem, kteří pomáhají s námi.

Můžete být také součástí pomoci, když přispějete na náš projekt Zachraňme zástupkyně*ce občanské společnosti v Ukrajině na Darujme.

https://www.darujme.cz/projekt/1205968#aktuality